Skip to content

Turneul Candidaților la ȘAH. Sugerez o COTĂ 9.80 la un meci

Salutări, comunitate! Pe 17 iunie a început cel mai important turneu de șah, iar pentru ziua 3 m-am gândit la un posibil rezultat neașteptat. Urmează destule informații și vă îndemn să pariați ce vă spune intuiția dacă diferă de concluzia mea.

Turneul Candidaților se joacă în 14 runde între 8 jucători, iar cel clasat pe primul loc îl va înfrunta pe campionul mondial în exercițiu, într-un meci 1 la 1 care va decide noul campion mondial. 

Meciul în cauză este Alireza Firouzja – Hikaru Nakamura.
Francezul Firouzja a împlinit chiar ieri 19 ani și este numărul 3 mondial. A avut un final de an 2021 demențial, în care din afara top 10 s-a propulsat până pe 2, depășind borna de rating de 2800 la care au ajuns doar 14 jucători în istorie. De asemenea a devenit și cel mai tânăr jucător care reușește asta. In lumea șahului a fost mai întâi recunoscut pentru viteza și dibacitatea din fața calculatorului în șahul online, în jocuri cu timp foarte limitat pentru a muta, șah fulger. Apoi s-a dovedit că nu la asta se rezumă abilitățile lui, în a muta mai rapid decât adversarul și a-i păcăli cu mutări neconvenționale. Se descurcă la cel mai înalt nivel și când vine vorba de șah lent, clasic, care poate dura și 6-7 ore, unde trebuie găsită mereu cea mai bună mutare. In 2022 n-a jucat nicăieri până în luna mai, nici măcar online, pregătindu-se privat cu echipa sa pentru acest turneu, iar la turneul la care a participat în mai nu s-a descurcat deloc grozav, a părut ușor ieșit din formă, pierzând două meciuri cu piesele albe, ceva ce nu se întâmplă foarte des la nivel atât de ridicat. In primele două runde în debutul la turneul candidaților, a scos două remize cu piesele negre, jocuri lungi în care a luptat să nu piardă, nu un start tocmai ideal, dar nici rău.

Hikaru Nakamura este unul dintre cei mai populari șahiști americani. Apare în clipuri pe internet cu milioane de vizualizări în care își distruge adversarii prin calcule incredibile. Este în prezent locul 11 mondial, dar până acum câteva luni nici exista în clasament pentru că nu avea rating din cauza inactivității. El nici acum nu se consideră șahist profesionist, joacă doar din pasiune, în rest joacă și interacționează online cu privitorii. Este din acest aspect singurul fără presiune, întrucât toți ceilalți depind enorm de rezultatul acestui turneu, pentru că orice alt rezultat decât locul 1 înseamnă încă 2 ani ratați, iar unii dintre ei poate nici nu vor mai avea șansa de a juca la acest nivel. Era văzut de unii ca un simplu jucător de șah fulger, care cam în același mod ca Alireza, n-ar face față la șah clasic unde chiar trebuie să gândească, dar din jucător fără rating a câștigat detașat Grand Prix-ul din acest an și a demonstrat că trebuie încă luat în considerare la cei 34 de ani ai săi și retras din circuitul profesionist. Cu 7 ani în urmă a fost numărul 2 mondial și a trecut de bariera de rating de 2800. Este în prezent numărul 2 mondial la șah rapid și numărul 1 la șah fulger. In prima rundă a pierdut, dar ieri a revenit cu o victorie și e din nou în cărți pentru câștigarea turneului.

Firouzja și Nakamura nu s-au mai întâlnit niciodată în șah clasic pe tablă, ci doar online, unde americanul conduce covârșitor. Nakamura are un avantaj psihologic față de 6 din cei 7 candidați prin meciurile directe, iar cu celălalt a pierdut deja în prima rundă. Alireza va juca cu piesele albe, ceea ce înseamnă că mută primul și va avea inițiativa, iar cel cu negrele va încerca să-l contracareze. Ambii au avut meciuri foarte lungi în primele două runde și cred că la fel se va întâmpla și acum, mai ales că e primul meci cu albele pentru francez și va încerca să joace la victorie. Hikaru are momentum-ul de partea sa, după victoria muncită de aseară. Deși când au mai jucat online nu îi deranja să facă egaluri scurte, acum va fi altă poveste. Niciunuia nu-i place să cedeze în poziții clar nefavorabile, cum fac alții, și luptă până nu mai au nicio șansă. Mi-aș fi dorit ca pragul de mutări să fie ceva mai jos, dar ar trebui să iasă și așa, peste 44.5 mutări de fiecare. Cota 9.80 e pentru ca Hikaru să continue forma excelentă cu o nouă victorie în fața mai tânărului oponent.

Menționez că egalul are cota 1.40 și este fără îndoială cel mai probabil rezultat, cota 9.80 este doar un pariu speculativ, cota fiind absolut imensă. La fel și la mutări, ei se pot înțelege la egal după câteva mutări, nu pot controla asta, dar nu cred că va fi cazul.

EXCLUSIV! POȚI CÂȘTIGA 250 RON LA O SINGURĂ MÂNĂ LA SIZZLING HOT DELUX. TREBUIE DOAR SĂ TE ÎNREGISTREZI PRIN ACEST LINK ȘI AI 111 ROTIRI. FĂRĂ DEPUNERE!

Cotele sunt luate de pe lasvegas.ro

Pariul lui Andrei Belciug la Firouzja – Nakamura:
Peste 44.5 mutări, cota 1.80

De încercat: Nakamura câștigă, cota 9.80

Promoțiile Zilei

900 DE LEI
BONUS DE BUN VENIT
500 DE LEI
BONUS DE BUN VENIT
500 DE LEI
BONUS DE BUN VENIT
600 DE LEI
BONUS DE BUN VENIT
500 DE LEI PARIU FĂRĂ RISC +
+300 Rotiri Gratuite
+50 LEI FREEBET
500 DE LEI
PARIU FARA RISC
300 DE LEI
BONUS DE BUN VENIT
3.000 DE LEI
+ 231 DE ROTIRI GRATUITE
1.200 DE LEI
+ 300 DE ROTIRI GRATUITE
1.000 DE LEI
BONUS DE BUN VENIT
4.500 DE LEI
+ 300 ROTIRI GRATUITE
1.500 DE LEI
+ 2222 ROTIRI CASH
9900 DE LEI
+ 99 ROTIRI GRATUITE
1.000 DE LEI
+ 300 ROTIRI CASH
5000 DE LEI
+ 650 ROTIRI GRATUITE