Skip to content

FINALA Turneului Campioanelor. Andrei Belciug mizează pe câștigătoarea trofeului

Salutări! N-am mai dat de mult un pont pe tenis, dar aceasta este o ocazie specială. Una dintre Aryna Sabalenka și Caroline Garcia va deveni în această noapte „campioana campioanelor”, dacă pot să îi spun așa.

Turneul se desfășoară în Fort Worth, Texas, SUA. Se va juca pe ciment, în sală.

Cele 8 jucătoare care au strâns cele mai multe puncte WTA în 2022, s-au calificat pentru acest turneu. Acestea au fost, în ordinea clasării: Iga Swiatek, Ons Jabeur, Jessica Pegula, Cori Gauff, Maria Sakkari, Caroline Garcia, Aryna Sabalenka și Daria Kasatkina.

Sabalenka (24 de ani, locul 7 WTA) a jucat în Grupa „Nancy Richey”, așa cum a fost numită anul acesta. A început cu o victorie în 3 seturi contra favoritei grupei, Jabeur, apoi a a venit o înfrângere la zero contra lui Sakkari. In a treia și ultima rundă, a câștigat 2-0 cu Pegula și s-a calificat în semifinale de pe locul 2. In semifinale, a jucat contra câștigătoarei din cealaltă grupă și totodată marea favorită a competiției, numărul 1 mondial, Iga Swiatek, cu 6-1 în setul decisiv.

Bielorusa este la a doua participare; a jucat și anul trecut, dar a fost eliminată încă din grupă. A jucat doar două finale anul acesta și le-a pierdut pe ambele fără să opună prea multă rezistență, și n-au fost chiar turnee de prim rang, la Stuttgart și Hertogenbosch. 

299 ROTIRI GRATUITE LA BURNING HOT TE ASTEAPTA ACUM. TREBUIE DOAR SA TE INREGISTREZI PRIN ACEST LINK. FARA DEPUNERE. CONDITII MINIME DE RULAJ

Garcia are de departe cel mai bun an al carierei la 29 de ani. Este pe locul 6 WTA. A jucat 3 finale în 2022 și le-a câștigat pe toate, cea mai importană fiind la Cincinnati. 

Aici la Turneul Campioanelor a jucat în Grupa „Tracy Austin”. A câștigat primul meci la zero cu Gauff, apoi a pierdut cu Swiatek. Etapa a 3-a a fost runda decisivă contra lui Kasatkina, iar cine câștiga acel meci, ajungea în semifinale. Franțuzoaica a câștigat în tie-break-ul setului decisiv. In semifinale, a învins-o fără drept de apel pe Sakkari, cea care și-a câștigat toate meciurile în grupa ei.

Sabalenka și Garcia au avut 4 întâlniri directe și scorul este 2-2, dar 3 dintre meciuri au fost în 2018.  Cea mai recentă a fost în luna august a acestui an, în semifinale la Cincinnati, unde s-a jucat set decisiv și Garcia s-a impus în setul 3 cu 6-1. Cotele bookmakerilor erau aceleași ca acum, ușor favoriabile lui Sabalenka.

Caroline Garcia are un an de vis, este puternică mental și o văd favorită. Aryna are un an decent și ea, dar nimic ieșit din comun pentru o jucătoare de top 10. La capitolul mental, este la polul opus; și dacă va conduce cu set și 4-0, încă mai sunt șanse reale să piardă. Este „expertă” în duble greșeli, deci să zic că vreo 8-10 puncte le va face cadou franțuzoaicei pe parcursul meciului. A învins-o pe Swiatek, dar cred că va rămâne doar cu această performanță.

Câștigătoarea va primi $820.000 pe lângă ce a obținut deja pe parcurs, așadar miza este uriașă, iar eu cred că Garcia va face față mai bine presiunii. Meciul se va juca la marți la ora 4 dimineața, ora României.

DESCHIDE-TI CONT LA SUPERBET PRIN ACEST LINK SI PRIMESTI GRATUIT 299 DE ROTIRI LA BURNING HOT. FARA DEPUNERE

Pontul lui Andrei Belciug:
Aryna Sabalenka – Caroline Garcia- 2, cota 2.05

Promoțiile Zilei

900 DE LEI
BONUS DE BUN VENIT
500 DE LEI
BONUS DE BUN VENIT
500 DE LEI
BONUS DE BUN VENIT
600 DE LEI
BONUS DE BUN VENIT
500 DE LEI PARIU FĂRĂ RISC +
+300 Rotiri Gratuite
+50 LEI FREEBET
500 DE LEI
PARIU FARA RISC
300 DE LEI
BONUS DE BUN VENIT
3.000 DE LEI
+ 231 DE ROTIRI GRATUITE
1.200 DE LEI
+ 300 DE ROTIRI GRATUITE
1.000 DE LEI
BONUS DE BUN VENIT
4.500 DE LEI
+ 300 ROTIRI GRATUITE
1.500 DE LEI
+ 2222 ROTIRI CASH
9900 DE LEI
+ 99 ROTIRI GRATUITE
1.000 DE LEI
+ 300 ROTIRI CASH
5000 DE LEI
+ 650 ROTIRI GRATUITE